Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2008 13:22 - Е, как да не ставаме наркомани!!!
Автор: stoqncho Категория: Политика   
Прочетен: 952 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.06.2008 16:19


Шокиращи изследвания периодично се представят в България. В тях фактите винаги представят интересните познания на младежта (14- 18г.). Последно такова бе представено в средата на септември от агенция „Медиана”. Определенията за знанията варират от „шокиращи”, минават през „неочаквани” и стигат до „изумителни”. Лично аз след изследването на „Медиана” очаквах да се породят остри дебати. Но уви! Останах си само с надеждата. Правителство и синдикати се вкопчиха в борба за учителските заплати, а високата тогава инфлация завлече обществото в спорове колко да очакваме да се повишат цените и в крайна сметка за младежите нищо не се спомена. И за пореден път те бяха употребени за гавра. Същинската полемична част беше пропусната и продължава да се пропуска от двете основни съставни части на обществото: политици и граждани. Никой у нас не дава пукната пара, нито надига обществен глас за дебати. Всеки ден се утвърждава тезата, че в България младежите сме оставени на самотек.

А всъщност всеки хвърля обвинения към нас, че сме пиели, пушели, дрогирали, биели и т.н. и т.н. Е, как да не правим така? Ние сме отражение на собствените си родители. Нали сте го учили по психология господа обвинители. Но когато чувате неоспорими факти, вие не правите нищо. Изчаквате малко и пак преминавате в настъпление да казвате колко сме зле, каква криза на морала има. А ние винаги сме били обществено отражение. А сега сме отражение на динамични културно-идеологически преобразования и жертва на абсолютна социална незаинтересованост. Съизмерването между традиционната българска култура и случващото се сега поражда несигурно бъдеще за страната ни. Има съществена ограниченост в младото ни поколение. Ясно е, че повече от всякога сега има напрежение при съставянето на ценностни системи и морални норми, проблематизирани са добродетели и традиционни възгледи.

„Поколение на обърнатите ценности” – това определение важи в пълна степен за нас. Но защо е така? Заради пълна незаинтересованост на обществото към нас.

Обществото в лицето на всички родители трябва да проумее, че поведението на младежта е морален продукт на самото общество, а не на собственото им поведение. Всъщност младежкото невежество показва обществено невежество. И не трябва да се изсипват обвинения, а да се потърси промяна. Това не е призив, а най-голямата необходимост на България.

Проблемът не е в нас, а в тези, от които зависи нашето изграждане като личности. Не търсете вината в нас, а във Вас.   

 



Тагове:   как,   наркомани,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. varg1 - братле
12.02.2008 14:34
спортувайте викам аз така ще се отървете от тия боклуци
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stoqncho
Категория: Политика
Прочетен: 113781
Постинги: 28
Коментари: 135
Гласове: 379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930