Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2009 16:18 - Слави Трифонов ще направи партия
Автор: stoqncho Категория: Политика   
Прочетен: 14406 Коментари: 31 Гласове:
7

Последна промяна: 19.12.2009 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Изданието на „Шоуто на Слави” от 18.12.2009 г. определено беше най-глупавото, а защо не и най-позорното предаване, което шоуменът си позволи да направи за седем години. Излъчването му успя да надвие по идиотщина дори и онази авантюристична песен „No mercy”, в която политическата класа на страната бе определена като боклук.

В снощното издание в първата част бе изразено мнението сценаристите на предаването. Те маркираха глупостта на заявеното желание за референдум като етническа бомба. На второ място бе определена липсата на каквато и да е стратегическа визия на новото правителство. Втората част обаче преля чашата. В нея актьора Краси Радков се превъплъти в ролята на премиера. Беше направен опит за политическа сатира по Алеко Константинов, но явно си личеше озлоблението и то личното такова на Слави. Бяха показани видеоматериали, според които парите на държавата са в СИБАНК („в банката на жена ми”, гордо обяви копието на премиера). Респективно Банкя вече щяла да се нарича СиБанкя. Друг такъв материал бе, че ГЕРБ за пет месеца не са уловили нито една политическа рибка. Да, това наистина е така. Но върха на наглостта бяха песните и стихотворенията, посветени на вожда Борисов, в изпълнение на Борис Солтарийски и Нели Петкова. За финал дойде и Ахмед Доган (Мариан Бачев), който прокламира новия негласен съюз ГЕРБ-ДПС.

Споменах ви за озлоблението на Дългия. Нека да се опитаме да отгатнем от какво е породено. В книгата на известния водещ Кеворк Кеворкян „Тайните дневници” е описан отговора. В един от пасажите четем как Слави два пъти е предлагал на Бойко Борисов да направят партия заедно. Сегашният премиер е отказал, а на третия опит според тезата на водещия дори е излъгал (и това е описано в горепосочената книга). Както е модерно да се казва, прецакал го е. В отговор сме свидетели на яростните критики към новото правителство, които се сипят в предаването. Дали от редколегията на сценаристите, или чрез скечове това няма значение, тъй като те са произведени под диктата на Слави. Дори това не е първото подобно шоу – преди отново сценаристите изразяваха негативно отношение, изхождайки от предишни интервюта на министър-председателя.

Но това далеч не е края. Убеден съм, че последващите събития ще доведат до възникването на нов политически субект, в центъра на който ще бъде Слави. Като лидер. Понеже:

1)               Договора на шоуто изтича през 2010 г. и е малко вероятно да бъде подновен. От BTV може и да изразят желание, но явната безидейност и умора, както на сценарния екип, така и на самия водещ ще бъде причина за края на предаването.

2)               В страната вече се оформи категорична липса на каквато и да е алтернатива на ГЕРБ. Дори и управлението да продължава да бъде толкова инертно, както е днес, то пак ГЕРБ ще спечели следващите избори (може би с 85 депутати). Това определено е ниша за развитие – Трифонов като некомпроментиран, патриот (не националист), кадърен, организиран, със солидни интелектуалци зад себе си. А защо не и...!

„Аз ще застана зад гражданска структура, но без да участвам във властта.” Думите са изречени от президента на България Георги Първанов в същото шоу пред същия водещ. Да, именно Трифоновата може да е гражданската структура, зад която ще застане президента. Слави може и наистина да е личност и еманципиран лидер, но сам не може да пребори Бойко Борисов. В това съм сигурен. Такава констатация е валидна и за президента. Заедно обаче биха постигнали серизозен политически резултат.

Политическо събитие номер две също предстои. Аз виждам неговото развитие в алианса БСП-ДПС, или по-точно в сливането на двете партии. На конгреса на ДПС Сокола изрази своето съжаление за несъстоялия се „либерален алианс” ДПС-НДСВ. ДПС отдавна не са в политическия живот на родината. Те оформиха свой електорат на принципа „разделяй и владей”, за тях гласуват само твърдото им ядро, а растежа на подкрепата им се дължи на високата раждаемост сред техните избиратели (с повечето техни избиратели, навършили 18 години). Единственото, което ги развиваше беше консумацията на власт. БСП нямат изход, защото на следващите избори може да се окажат в положението на НДСВ от последния парламентарен вот, т.е. политически труп. Доган даде заявка за търсене на нови политически съюзи в своята реч от миналата събота. И хоп, бившия премиер Станишев бе там.

Тези две политически възможни събития са взаимосвързани и взаимообусловени процеси. И двете страни имат интерес от тяхното случване. Понеже, ако не го направят наистина е възможно ГЕРБ да управляват още 30 години. Аз лично не виждам нищо лошо, стига да има адекватно водена политика (първия тест ще бъде изпълнението на обещанието за допълнителни 350 млн. лева за здравна реформа). Но все пак това е България и е недопустим повече от един мандат. Какъв ли ще е отговора на ГЕРБ и „Глобална България”?

 

П.П. Това е и последния ми постинг за тази година. Пожелавам на всички весела Коледа и щастлива Нова Година. Нека тя да бъде по-добра от всички досега. Сбъднати желания и мечти пожелавам на всички.




Тагове:   ДПС,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - някоя
19.12.2009 19:29
Той от много време иска. А ако направи , значи съм доживяла момента ,в който няма никакво съмнение ,че се намираме в един ужасен фарс, който ако не беше толкова трагичен щеше да бъде смешен.
цитирай
2. evrazol - Тогава вече няма да гледаме шоуто
19.12.2009 21:19
Ще живеем в него
цитирай
3. nas156 - Псевдопатриот!
19.12.2009 21:20
Слави го хваща патриотизма само когато го изхвърлят от някоя телевизия.Бяха наистина жалки-дори балерините бяха облечени като полицайки.Мисля,че ще си намери майстора рано или късно!
цитирай
4. andi2 - мерси за пожеланията :)
19.12.2009 21:26
мерси за пожеланията
:)
цитирай
5. анонимен - ДА БЪДЕМ ДОБРИ И УМНИ
19.12.2009 21:39
И АЗ ТИ ПОЖЕЛАВАМ ВСИЧКО НАЙ-ДОБРО, АВТОРЕ! ДА СЕ ЖИВ И ЗДРАВ!
цитирай
6. анонимен - Противен ми е
19.12.2009 22:10
нито го гледам,нито се интересувам от простотиите му,нито ще гласувам за него.Пази боже да не бъде избран!!!Отначало,като се появиха преди 20тина години,бяха интересни,не ги пропусках.Но после...изтъркаха се,опошлиха се,ояде се Слави и сега като преяла въшка иска да излезе на челото!
цитирай
7. politica - И какво да правим????
19.12.2009 23:09
99% от статията са истина и това не е само твоята истина човече, а истината на здравомислещия човек. Слави колкото и арогантен да е и въпреки, че често преминава границата между добрият тон и пошлостта, казва истината. Великият проект ГЕРБ цикли, хер Флик (б.ред. да се разбира оня посерко Дянков- политик 2 на България) само се чуди кого да пореже и как да не плаща разходите на държавата, опозиция няма (БСП и ДПС ги е страх защото знаят какви са ги вършили, ДСБ и СДС съвсем изчезнаха, а РЗС се разпадна, а Атака са с ГЕРБ). Естествено, че ще се търси алтернатива.

Ще гласувам за него, дето е Бойко там е и Слави, БГ ще си е все същата дупка, но поне да сменим човека, който ни показва какви тъпанари сме, че търпим.
цитирай
8. fatdogmendossa - На първо място весели празници и...
20.12.2009 09:39
На първо място весели празници искам да пожелая на всички :) А сега по въпроса.
За първи път попадам на този блог и се радвам да видя друг млад човек интересуващ се от политика до такава степен. Статията ми хареса и показва, че си доста навътре в събитията в страната. Все пак се съмнявам в някой от предположенията ти. Почти съм убеден, че след края на мандата си президента ще бъде едно от главните действащи лица в политиката просто защото личности като него са рядкост в наши дни. Въпреки това вариантът за сътрудничество с Трифонов ми се вижда твърде спекулативен. От години Слави се опитва да се изживява като "гласът на народа" срещу която и да е власт. Всички помним, че той активно подкрепяше Борисов като го канеше в предаването си при всеки втори компромат изкаран срещу него. Той бе и част от митингите през 1997 година, но скоро след това откри, че критикуването на Костов е по-добра позиция. Като цяло смятам, че хора като Трифонов са до голяма степен отговорни за негативизма насаждан у българския народ. Негативизъм на който съм яростен противник. Факт е че в България рядко гледаме постигнатите резултати на предните управления и избори се печелят повече с обещания за арести и антикампании отколкото с качествени програми. Относно обединяването на БСП с ДПС също имам определени съмнения. Коалицията с Доган изигра главна роля в спада на доверието към правителството на Станишев и доведе до сегашната ситуация в която БСП се намира. Ако искат отново да възвърнат позициите си социалистите ще трябва да демонстрират определена дистанция от ДПС защото тя определено им носи негативи.
цитирай
9. анонимен - противен ми е
20.12.2009 10:39
Повтарям предно заглавие,но и аз така го чувствам.От доста време насам Станислав Тодоров е самодоволен и самодостатъчен.Предаването му и самият той станаха безидейни и пошли.Крайно време е БТВ да преоцени партньорството си с него.На колегата с блога "браво",макар че не съм съгласен с някои постановки.
Весели празници.
цитирай
10. анонимен - STOYAN4OOOO
20.12.2009 11:06
Стоянчо,един съвет мойто момче.Много си зелен още да разсъждаваш на теми които надскачат боя ти.Ти по-добре гони мацките.Те такива тъпанари като Бойко ви лъжат вас неграмотните младежи на БГ и после се чудите що нямате стотинки да почерпите мацките.
цитирай
11. анонимен - Имаш добри попадения
20.12.2009 12:34
Но имай предвид, че и Слави и Бойко са от едно котило, движили са се в едни и същи среди, имат много общи приятели. ГЕРБ няма да изкарат втори мандат, просто защото са некадърни. Нямат реална идея как да изведат страната от кризата, въпреки, че много специалисти и професионалисти им дадоха добри съвети, които можеха да вдигнат БГ икономиката за 6 месеца и без да се наливат милиарди.
В момента съсипват средния бизнес с проверки и актове, което ще доведе до увеличаване на безработицата и спад в приходите в бюджета и догодина.
А новия проект, който след 3-4 години трябва да дойде на власт е РЗС - Яне отсега започна да се пеняви и усети, че има ниша - в моментя няма реална алтернатива на ББ, което за една демокрация, означава или тоталитаризъм, или революция. Затова РЗС ще е следващия проект, скоро соц.агенциите ще започват да му качвата лека полека рейтинга, както се прави от години и преди следващите избори ще е лидер с 30% подкрепа поне. Гледай филма и се радвай, но знай, че не всичко дето лети се яде. Весели празници!
цитирай
12. анонимен - безгрешен ...
20.12.2009 13:24
Да си повярваш,че си безгрешен и твоята оценка е последна -това е все едно да летиш с крилата на Икар-доближаваш слънцето и... ( за Слави и сценаристите му)
цитирай
13. анонимен - ?
20.12.2009 14:04
А нима политическата класа в България не е боклук?!
цитирай
14. анонимен - - Слави Трифонов ще направи партия
20.12.2009 23:17
Браво на автора!Искренно се надявам,че ГЕРБ и Атака ще успеят
цитирай
15. анонимен - Абе този урод май наистина си вятва, ...
20.12.2009 23:41
Абе този урод май наистина си вятва,че личност...ама едва ли комунягите ще му поемат разходите по кампанията,Да си политик не стига да плюеш по хората само..
цитирай
16. анонимен - реклама и фирми
21.12.2009 03:46
интересно е дали рекламодателите на БТВ не са обвързани с някоя партия дето сега е опозиция в парламента? това също може да обясни негативната му настройка.
цитирай
17. анонимен - Не разбрах само кое направи пред...
21.12.2009 13:32
Не разбрах само кое направи предаването "най-глупавото" и "най-позорното", след като авторът и сам признава, че всичко, което е казано, е истина. Може би не е трябвало да вади на показ мръсните ризи на ГЕРБ. Е, по същата причина навремето Костов се опита да го спре - не му изнасяше да го критикуват.
Друго интересно нещо е, че не за пръв път се правят опити да се лансира версията с партия на Слави Трифонов. Винаги, когато върху него се окаже политически натиск, той излиза виновен за това, че си го казва.
Не гледам редовно шоуто, но чувам част от текста, хващам понякога по нещо от него... Досега не съм видял Трифонов да прави четки на управляващите (както правят обикновено медиите), затова и все някой се опитва да го спре. А bTV няма особен избор - ако те не подновят договора, той ще отиде другаде. Аз може да не гледам предаването му, но аз изобщо не гледам телевизия. А основната маса зрители, които гледат телевизия, висят всяка вечер да гледат именно Шоуто на Слави. Това шоу представлява поне половината рейтинг на bTV, отиде ли другаде, там ще отиде и рейтинга.
цитирай
18. анонимен - tina05
21.12.2009 14:01
Въпросното предаване беше изпълнено с такава злоба и омраза, че не можах да изгледам и 10 мин. Просто е жалко да гледаш как някой се дави в собствената си злоба.
Жалко за Слави, защото много харесвах песните му и вярвах, че е патриот, който поддържа българщината. Но уви... И той иска да разединява Майка България.
Поздравления за постинга - много точен и обективен. Съгласна съм с това, което си написал. Весела Коледа и на теб и много щастие през новата 2010!
цитирай
19. stoqncho - Уточнение...
21.12.2009 14:56
Допуснал съм грешка, която прави текста двусмислен. За истината имам предвид, че наистина няма уловена политическа рибка и само толкова. На 90 % изданието не струваше.
цитирай
20. анонимен - pazi boje
21.12.2009 15:00
i ti li brute partia s bsp i dogan.
цитирай
21. анонимен - dosta verno,no....
21.12.2009 15:24
1.Vsichko e pari. Slavi vzima po 25000 lv na predavane ot btv. Vzima gi sreshtu tova da ima opredelen reiting, minimum 12 rtg, toi pravi v dobri meseci 13-14, v loshi 8-9, no btv e v prodajba e nima kak da mahne emblematicno show kato negovoto.2. Slavi -tova mu e igrata, vinagi naopaki, osobeno ako ima izgoda3.Izgoda ima-imoti ot Antoan Nikolov, kinti ot Rumen Petkov i Georgi Gergov, imot v boiana -podaruk ot Dogan.4. Choveka na Boiko pri Slavi be Rosen Petrov, veren kadur na MVR, toi napusna zashtoto Slavi ne deleshe kintite s nego i si otide toplata vruzka Boiko -Slavi.5 Slavi v politikata shte e pulen proval i toi go znae dobre.
цитирай
22. gantree - @ stoqncho
21.12.2009 21:35
Поздравления.

Весели празници.
цитирай
23. анонимен - ало,10
22.12.2009 09:49
Тук е форум,а не квартален ОФ-клуб!Като не ти харесва постинга,чети си "Дума",кво правиш тука!?Айде със здраве и весели празници!:)))
цитирай
24. анонимен - ...
22.12.2009 11:06
Стоянчо, какви пари взе моето момче за тези безумия, които си изписал. Дано ти стигнат да си заведеш приятелката на кръчма в новогодишната нощ :) Страшно е, че има толкова хора и то с претенции, които не могат да разграничат шоубизнеса от политиката!
цитирай
25. stoqncho - Повече от достатъчно, драги...
22.12.2009 12:14
Специално за теб 24, за когото живота се измерва в количество пари - да, много пари взех. Не само приятелката ще изживее чудна новогoдишна нощ...хахахахахах
цитирай
26. анонимен - към автора
22.12.2009 12:24
Работих в МВР по времето, когато Главен секретар на МВР стана Бойко Борисов. Заплатите ни до тогава се превеждаха в сметки в основно в SG Експресбанк. Веднага след това ни "посъветваха" да си прехвърлим заплатите в СИ Банк. Също тогава се отвориха офиси на СИ банк в КАТ, а там се правят огромни плащания, съответно комисионни. Съвпадение...
цитирай
27. manuelche - По повод постинга ти
22.12.2009 12:52
Гледах въпросното предаване, което беше дъъъълго рекламирано по БТВ. По мое лично мнение озлоблението и жлъчният сарказъм, които се лееха, са напълно заслужени. Желанието за референдум е поредният опит за замазване на очите ни и за отклоняване на вниманието ни от по-наболелите проблеми на държавата. Цветелина Бориславова продължава да държи в ръцете си не една банка и съответно да върти луди пари (незаконно, разбира се). За досегашното си управление ГЕРБ наистина не са уловили никого, само сипят (заслужени все пак) критики и за всичко е виновен Станишев. Не виждам причина за твоята критика, след като всичко казано в това издание на Шоуто на Слави е вярно.
цитирай
28. анонимен - айнщайн
22.12.2009 15:43
НИКОГА СЛАВЧО НЯМА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ КОСТОВ МУ НАПРАВИ УСЛУГА-ТОЙ, В КАЧЕСТВОТО СИ НА ВОДЕЩ, ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ И ДА ПОУМНЕЕ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ЗАСЛУЖЕНО, ОТХВЪРЛЯНЕТО ОТ ЕКРАН. ЩЕШЕ ДА СЕ ОГЛЕДА И ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ СИЛАТА НЕ Е ПОБЕДА. ВСЕ НЯКОГА ТОВА ЩЕ МУ СЕ СЛУЧИ, НО ВЕЧЕ Е МНОТО КЪСНО. ПОКАЗВА МУСКУЛИ, НО НА КОГО, НЯМА СМИСЪЛ ДЕЛОТО МУ, ЗАЩОТО И ТОЙ, И " СЦЕНАРИСТИТЕ, СА ДАЛЕЧЕ ОТ ХОРАТА.
цитирай
29. анонимен - tc tc tc
22.12.2009 16:42
анонимен написа:
Стоянчо,един съвет мойто момче.Много си зелен още да разсъждаваш на теми които надскачат боя ти.Ти по-добре гони мацките.Те такива тъпанари като Бойко ви лъжат вас неграмотните младежи на БГ и после се чудите що нямате стотинки да почерпите мацките.


Защо критикуваш момчето! Похвално е на тази възраст да се интересува така от политика, не само от пиене, мацки и чалга! Статията му е доста добра, има интересни сценарии, които не са много вероятни, но са си интересни... Ти като си толкова навътре какво правиш по въпроса?
цитирай
30. stoqncho - Обобщение
22.12.2009 19:49
Първо ви благодаря, че прочетохте статията. Да ви кажа честно и аз ако чета такива прогнози от друг автор, бих ги приел за невъзможни. Но се позовавам най-силно на книгата на Кеворк Кеворкян, където самия Слави е заявявал пред него, че смята да направи партия и да спечели 30 депутатски места. Другото е фактология от скоро и е малко по нелогична, но защо не все пак и аз имам право на прогнози (искрени, защото някои си манипулират откровено - един голф-социолог упорито повтаряше цяла година, че БСП ще победи ГЕРБ. Всички знаем с какви цели го правеше и заради кого). Благодаря ви за пожеланията.
цитирай
31. toross - Поздравления и
30.12.2009 05:55
кураж да продължиш с анализите си. От дълго време не съм попадал на млад човек, който си задава въпроси и търси отговорите самостоятелно в такава заплетена област като българската политика. Браво и искрени поздравления !!! Пожелания за щастлива 2010 год. и много успехи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stoqncho
Категория: Политика
Прочетен: 113779
Постинги: 28
Коментари: 135
Гласове: 379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930