Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2009 15:26 - RE:tv, кръга Капитал, Иво Прокопиев
Автор: stoqncho Категория: Политика   
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2009 13:51


Бившия ми наставник по волейбол много обичаше репликата : „В живота няма празно. Всяка брънка е част от едно цяло. Ако днес не си направил нещо, то все някога това ще даде своето отражение.” Сам ли я измисли или някой му я беше казал, не е от значение. Факт е, че беше прав и чинно спазваше този принцип. Научи ни да го спазваме.

И тъй днес имахме лекция по основи на правото и професора казва „да, ето сега този боса на Капитал (Иво Прокопиев) лошо му се пише – дължи 660 МИЛИОНА лева. Ще го скъсат от съд.” ОК. Ясно, че се изхвърли по отношение на сумата. Такива финансови ресурси няма кой да ти отпусне в бедна България. По-важното е, че той наистина успя да зададе интересна тема. Действително няма празно в живота.

Какво става наистина? На 27 ноември приключи своето съществуване RE:tv. Официалния мотив – неразпознаваемост от страна на рекламодателите. Сумата на пропилените средства бе фиксирана на 9 милиона лева. Иначе безспорно концепцията на телевизията беше много свежа, но у нас политизирането на медиите (в тази медия както аз казвам „барековщината” им е в повече, т.е. мазненето към премиера), както желанието за чалга в несъразмерни количества изтика тази телевизия назад.

Бойко Борисов обича да казва „кръгченца и други такива при мен – не”. Не, ама да. Кръга Капитал (покрай непрвителствената организация „Глобална България”) си намести своите хора в правителството. Някъде другате преди време Симеон Дянков и Кристалина Георгиева да имаха изяви, освен във в. Капитал. Не. Ето и днес едно от имената, лансирано за нов външен министър е именно на Кристалина Георгиева. Та тези лица и най-вече Иво Прокопиев вече безспорно имат затруднения. Телевизията беше поредния симптом. Друг – спирането на безплатния вестник. Трети – падащите обороти на „Финансиа груп” на борсата. Дори и само тези 9 милиона са сериозна загуба за холдинговата структура.

Защо ги говоря тези неща. Просто за повишено внимание. Случайно да не стане така, че на държавата да й потрябват порцеланови изделия, гуми, бои, които се произвеждат от каолин. Да не се повиши броя на обществените поръчки в тази област. Или пък заявеното желание за експозиция на борсата на 15 % от енергийните дружества да се обслужва именно от „Финансиа груп”. Тук е завръзката. Истината е, че в банановата ни република държавата все още подпира (а в много случаи е единия крак) на бизнеса. Помага много – заменки, поръчки. Защо вдигнаха налога на хазарта. Ами защото пътното строителство вече е почти замразено. Гонят някой – всички знаем кой.

Когато приоритетите на едни вредят на други и въпреки това биват изпълнявани с подкрепата на висшите кръгове, то ние наистина не сме народ, а мърша.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoqncho
Категория: Политика
Прочетен: 113543
Постинги: 28
Коментари: 135
Гласове: 379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930