Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 22:12 - А нещо по-конкретно за столицата и БАН
Автор: stoqncho Категория: Политика   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.12.2009 22:34


По повод на пресконференциите за приключилия вот за кмет на София се налага един лош извод. Първо, изборния резултат не изненада никой. Очакваната победа на ГЕРБ е съизмерима с рейтинга на министър-председателя. Това идва да покаже, че ГЕРБ няма друго лице, освен на своя неформален лидер. Поне в столицата. А може би и в страната.
Но поради изказаните мнения на прескоференциите, то тук се показа характера на незаинтересоваността. Да чухте нещо като идея за развитие на София. За улиците, кучетата, боклука. Не! Отново нападки, лични обиди и квалификации. Изказвания в стил "аз на тебе, ти на мене". НЕ това беше смисъла на вота. НЕ така трябваше да започне мандата си г-жа Фандъкова. "Експертни" оценки за окрадената държава слушаме всеки ден. Но къде са идеите. Къде е програмата? Липсата на мнение не е израз на това, че идеи липсват. Те не се заявяват. Реториката е пропагандна - за котараците, самолетите, алтернативите.

Какво остава за кандидатите? За Йорданка Фандъкова е ясно. За нея остава да бъде начело на 1/4 от България. Дали ще се справи е друг въпрос, но всички предпоставки са в нейна полза. За Георги Кадиев истинската цел не е да дава отсрочки на някакви измислени сиамски любимци. Ако той като ляво мислещ човек иска лявото да има смисъл у нас, то лидерския пост на БСП трябва да бъде неговата цел. Само един толкова ерудиран кандидат (завършил Харвард и Московския институт за международни отношения) може да даде визия за развитие на лявото. Разочарование за него не може да има. И дори фамилиарното му държание към Станишев изглежда необосновано.

Това, което обаче не беше казано е, че не беше поднесено извинение на работещите в БАН. Симеон Дянков може и да е един от най-добрите икономисти в света, но да каже за работещите в академията, че са едни дядовци е скандално и недопустимо. Аз лично съм имал възможност да присъствам на лекторски курсове на БАН по математика, на конференции и да ви кажа честно такива квалификации ги приемам като лична обида. БАН е създала достатъчно светила в науката. Но още по-скандално е мълчанието на отговорни фактори в страната по отношение на това грозно изказване. И докога?


Тагове:   бан,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoqncho
Категория: Политика
Прочетен: 113545
Постинги: 28
Коментари: 135
Гласове: 379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930