Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2009 17:56 - Време е за касовата бележка
Автор: stoqncho Категория: Политика   
Прочетен: 7366 Коментари: 19 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Позволявам си да се обърна директно към вас г-н министър-председател. Вие с вашето реноме и силни политически позиции сега сте надеждата на милиони българи. Официално към вас са насочени 2 милиона надежди. А с рейтинг от 75% вие неоспоримо носите флага на промяната в българската политика. Доверието към вас е като поредния месия, което лично мен ме плаши. Но какво пък – след Костов и Сакскобургготски третия опит може и да е наистина успешен.

В едно интервю пред Диана Найденова вие казахте, че заради личния си рейтинг сте готов да жертвате всичко. И ето ни днес, застанали с една единствена надежда – да връчите касовата бележка на всички. Да ги накарате да понесат най-накрая персонална отговорност за делата си. И ако досега сметките бяха без кръчмар, то на вас се пада честта да бъдете първи във всяко едно отношение – първата успяла партия у нас, първия лидер с успяла визия, първия успешен министър-председател на България след 1989 г. Нападат ви за липса на управленска програма, писане на догодишния бюджет на тъмно, мълчание за действително случващото се в митниците. Е, докажете им, че грешат. Защитете се, пък дори и в името само на този пуст рейтинг.

Не слушайте Иван Костов и Мартин Димитров. Или по-точно само Иван Костов. Волен е безпощаден, но е като куче за кокал – иска да го добере на всяка цена.. Наглеждайте ДПС. Не заради корупцията, а заради това, че много скоростно поглъщат БСП. Защото столетницата няма визия и това е великия шанс на човека от Бояна. Янето каквото иска да прави – той е еднодневен играч.

Влагайте пари в образование и здравеопазване. Безпощадно. Болните и прости нации раждат единствено слаб държавнически апарат, прогнила бюрокрация и забавено икономическо развитие. Справка: Русия на Путин. Пазете децата на България. Само с тях може да управлявате 30 години.

Пазете екипа си. Наистина е впечатляващ. Заставайте с вашата енергия зад техните мнения, пък ако ще да ви коства този рейтинг. Не обръщайте внимание на президента. Той ще търси уязвимост и контакти с онази личност от Бояна. Разгърнете един отдавнашен брой на списание ТЕМА и ще разберете опасността.

И между другото ви моля не позволявайте на някои „печени” журналисти да си позволяват да ви говорят на „ти”, колкото и да са ви близки, и то в национален ефир. Те трябва да подхождат с необходимото уважение за човек с вашия ранг и статус.

В завършек г-н министър-председател, сбъднете тези надежди. Те са надежди за промяна. Носете ги, пазете ги и наистина връчвайте им вече бележката. Дойде време за разплата. Нали не искате да си жертвате рейтинга.





Тагове:   успех,   председател,


Гласувай:
3



1. анонимен - Освен някоя дребна рибка да отиде ...
09.10.2009 19:55
Освен някоя дребна рибка да отиде пред съда и евентуално в затвора друго няма да стане.Може и барбекюто на Доган да бутнат,ама и това вече не е сигурно,че ще се случи.Не мисля ,че хората управляващи страната (това не е Борисов или министрите му) ще допуснат драстични промени и размествания.Той е техен продукт поднесен ни по начин ,че да си мислим ,че ние сме го избрали .Процентите на рейтинга зависят от въпроса който се задава.Ако питат хората дали одобряват вдигането на цените на алкохола и цигарите или на пенсионната възраст 80% ще отговорят с НЕ ,но същите хора подкрепят премиера и правителството защото ги питат -подкрепяте ли действията на Борисов срещу тройната коалиция и хората отговарят ДА.И голямото одобрение е резултат от надеждите ,че някой министър ще влезе в затвора.Но ако това не се случи голямото одобрение ще се превърне в голямо разочарование. Фидел Кастро
цитирай
2. thomas - Наивно, Стоянчо, наивно...
11.10.2009 12:50
Впечатляващ екип. От най-горе, та до най-долу. Стой и гледай...
цитирай
3. анонимен - олеелее..
11.10.2009 14:36
Стоянчо къде си расъл и какво си пасъл ?На яслата ли се нареждаш или искаш" овцете" да примамиш?Много пошло ,тъпо и наивно си го написал.Напред със задника не се върви.
цитирай
4. stoqncho - Името...
11.10.2009 15:35
Следващия път заставаш с името си и тогава говориш за задници. ОК, анонимковци и посерковци никой не обича. Аз съм застанал с името си, така че и ти го направи Или да, или не.
цитирай
5. marty - Анонимко :((((
11.10.2009 18:13
Ти пък си един мъдрец...
И най вече Комплексар !!!
Стоянчо или ги трий
или ги забрани анонимните мнения
Послушай по отдавнашните блогъри
За постинга- браво !!!
цитирай
6. анонимен - Браво......
12.10.2009 01:03
Стоянчо, аз съм на 63 години; Извървял съм всички пътища и пътечки на земния живот и ти казвам- БРАВО! Бъди горд със себе си- уцелил си ДЕСЕТКАТА!!!
цитирай
7. анонимен - otli4en
12.10.2009 07:53
ami malko sa horata koito taka razsajdavat i mislqt kato teb Stoqn4o,zatova i BG e na tozi hal
цитирай
8. giorgiocbr - Приличен постинг,
12.10.2009 09:18
Като цяло - подкрепям.
цитирай
9. анонимен - Блаженни са верующите......
12.10.2009 12:38
Пожеланията и надеждите няма да променят реалността. И не вярвам човек, завършил милиционерско училище, да изпълнява молби - той е свикнал да изпълнява само заповеди. Имам чуството че живея във филма "Опасен чар":
Назначенията са от типа -милиционер - роднина -милиционер -роднина..., постоянно се "реализират проекти" от типа квартални градинки и спортни площадки, не сетърсят пари от европейски фондове, а от световната банка....
цитирай
10. tuckata - Не ми е ясно автора и подкрепящите ...
12.10.2009 13:12
Не ми е ясно автора и подкрепящите това мнение кога ще обърнат внимание на фактите? В бюджет 2010 намаляват парите и за образование и за здравеопазване засмета на тези в МРРБ. Все пак като режеш ленти те забелязват! И само няколко думи за екипа: Румяна Желева - една усмивка и нищо друго, освен много фирми, разбира се. Трайчо Трайков - назначението му противоречи на закона законфликт на интереси. Вежди Рашидов - като общински съветник посяга на полицаи, награден с награда на мултигруп за груповец на годината. Засега толкова за екипа.
цитирай
11. rat - Няма лошо, човек да бъде оптимист, ...
12.10.2009 15:29
Няма лошо, човек да бъде оптимист, но аз съм убеден, че нищо няма да се промени. Всички виждаме, че нещата бавно и лекичко затихват и отиват в дълбока забрава. Олигархията отново си е същата, просто смениха своя Буратино. Да си призная честно и аз имах някакви надежди за нещо повече, но вече всичко се изпари.
Много думи, малко дела, това се оказва жестоката истина. Дано не съм прав.
цитирай
12. анонимен - въпрос
12.10.2009 17:22
добре казано, особено призива: пазете децата...но как да стане това при липсата на работа, мизерно заплащане, че и увеличение на пенсионната възраст...
цитирай
13. анонимен - "пазете децата г-н Борисов"...
12.10.2009 21:34
Този, много от рано е започнал с пълзенето...
цитирай
14. анонимен - добре написано
13.10.2009 10:26
Бойко или ще се справи,или поема по пътечката на Костов!Друг вариант няма!Това е положението!
цитирай
15. rat - Бойко или ще се справи, или поема по ...
13.10.2009 12:35
анонимен написа:
Бойко или ще се справи,или поема по пътечката на Костов!Друг вариант няма!Това е положението!


E как може да се сравнява ББ с Костов. Това е безумно тъпо сравнение. Единия си отиде заради реформи, а другия го е страх да провежда реформи, за да не си отиде.
цитирай
16. анонимен - Краси Димов
13.10.2009 13:32
rat написа:
E как може да се сравнява ББ с Костов. Това е безумно тъпо сравнение. Единия си отиде заради реформи, а другия го е страх да провежда реформи, за да не си отиде.


Това е така и не е така.

Борисов няма къде да ходи, та да не прави реформи. Просто ситуацията е такава – страната загазва все по-дълбоко и по-дълбоко... А що се отнася до политическото бъдеще на Борисов – то със сигурност ще е трагично. Много по-трагично от това на Костов и на царя дори.

Да, Костов си отиде, защото направи драстични реформи в страната, промени курса и това не се хареса на мнозина, които останаха без работа. Костов ни накара да работим и до голяма степен да си плащаме данъците! Това е непростимо в страна като България по време на преход, пък и на други места по света.

Царят и кликата, довела го внезапно в България през 2001-ва, тръгнаха по друг път и от доста по-добро състояние на държавата. Последното им даде лъжлива надежда, че ще се справят. Малко по-мек път, но много по-вреден за държавата. Нататък историята си я спомнят и деветнадесетгодишните (да не се обижда авторът). Независимо от огромните финансови средства, които НДСВ наля на последните парламентарни избори, партията им не прескочи прага за Народното събрание. Това е директно свиване на електората в сравнение с 2001-а година над 30 пъти. Подобна загуба българска политическа партия не е претърпявала от 1878-ма година насам! Просто политическа история като на НДСВ няма!

Пред Борисов вариантите са два – полу-костов и почти-царски:
1. Да ни накара да работим, но без да накара едрите мафиоти да си плащат данъците, щото това просто е невъзможно в неговия случай. Ще има поддаване на евронатиск донякъде и поддаване на корпоративен натиск донякъде и това ще ни доведе доникъде. Между другото това го прави вече трети месец откакто е премиер! Това скоро ще ни изнерви и ще го отсвирим от озлобление към едрия капитал и престъпния начин на придобиването и съществуването му
2. Втората опция е свързана с лутането и непрекъснатите лъжи в медиите. Като една непрекъсната предизборна кампания. Но медиите не хранят народа, те само лъжат народа, за да хранят себе си. И това е краткотрайно явление. Лутането ще ни отведе в състояние на мързел и апатия и оттам във все по-задълбочаваща се бедност. След това Борисов ще си отиде от политическата сцена подобно на Виденов. Просто ще го отсвирим от глад.

Успешна опция за оставане на върха в политиката пред премиер на България в 2009-та година според мен просто няма...

Съдържанието на постинга няма да коментирам засега. Със сигурност обаче този постинг ще предизвика доста коментари.

Това е хубаво, защото много често именно в спора се ражда истината :)))))
цитирай
17. анонимен - ogi
13.10.2009 16:37
ot dotuk pro4etenoto nay blizo do sega6nata realnost "zvu4at" dumite na g-n krasi dimov
цитирай
18. lambo - Младо и зелено си Стоянчо, момче убаво
14.10.2009 20:10
Нищо няма да се сбъдне. Не, то почна да се сбъдва:

- Оставиха Доган и ДПС на мира
- узакониха заменките на Олигархията
- узакониха колекциите на Олигарсите
- оставиха прага срещу получаването на детски
- увеличават осигуровките и данъците
- отменят данъчните облекчения за млади семейства

Просто не мога да продължавам
цитирай
19. анонимен - Можеш, можеш
15.10.2009 23:49
Можеш Ламбо!

Отказаха се от ревизирането на руските енергийни проекти едва няколко дни след изборите. Продължиха ги, дори направиха скандал в Европа преди няколко дни във връзка с това, но сервилните им медии не го отразиха.

Увеличиха пенсионната възраст за жените, а сега ще им минават с номера "жена кмет на София за сефте в историята на града“.

Отказаха се от обещаната реформа и оптимизация на работата в МВР. Напротив - работят по военизация на службата като преди 10 ноември 1989-та.

Поортачиха се с фашистката партия АТАКА. Нещо яростно отхвърляно в предизборното им говорене.

Не реагират на огромен скандал в съдебната система. Опитват се да го потулят с две-три оставки, запазвайки интереса на криминалните среди, контролирали ВСС досега.

И това за по-малко от сто дни управление.
Представям си какво ще е в края на мандата!

Питам се къде са гласувалите за ГЕРБ близо милион и седемстотин хиляди души!? Дали са гласували умишлено, защото са знаели, че техните избранници така нагло ще ги излъжат или просто електоратът на ГЕРБ представлява на 100 процента некачествен материал? Политически абсолютно неграмотен материал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stoqncho
Категория: Политика
Прочетен: 113832
Постинги: 28
Коментари: 135
Гласове: 379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930