Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2009 11:28 - За битките и хората...
Автор: stoqncho Категория: Политика   
Прочетен: 2583 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Наближава политическата завръзка на годината в България, а именно – изборите за европейски и национален парламент. Колкото по-близо е датата, толкова по-изострени стават боричканията както между партиите, така и вътрешнопартийните такива. Битки всякакви ни предлагат днес нашите майстори-артисти на политическата сцена. Сценария премина през безмислени дебати между Бойко Борисов и  Сергей Станишев, заедно с техните икономически екипи, станахме свидетели на освиркването по повод вдигането на изборната бариера за коалиции и за капак с регистрирането  на две СДС-та (този път без тирета), като тук беше съзряна дългата ръка на Ахмед Доган (макар че спокойно може да бъде и Иван Костов, понеже има интерес коалицията да бъде регистриране под името ДСБ). Та такива излияния виждаме на нашата политическа карта. Но какво всъщност се крие зад кулисите?

БСП – социалната партия, в чийто Висш съвет фигурира Георги Гергов. МНОГО СОЦИАЛНО!!!

ГЕРБ – асоциира се като дясна партия, чиято дясна идея е 1000 лева необлагаем минимум. По-надясно няма накъде!!! Между впрочем май генерал Борисов е най-добрия икономист в партията.

ДПС – центристи, а всъщност корпорация. При тях влизането в парламента и участието и в следващото управление не е проблем. Проблемно засега остава да видим лидера на партията в летяща чиния.

НДСВ – отново центристи, като от централно място за тях е имотното състояние. Но вече са на резервната скамейка, като ви препоръчвам да обърнете внимание на реториката към Тройната коалиция. От около два месеца насам, когато се говори за управлението се споменават само БСП и ДПС.

Коалицията СДС-ДСБ – дясната алтернатива, която първо се разцепи, сега се събра, за да се разцепи отново преди дни. Това не е алтернатива, а всъщност някаква математическа крива.

Движение НАПРЕД – не може да се опише с думи как можеше заедно да са ВМРО и ЛИДЕР. Патриотите с топлата връзка на Ахмед Доган и Христо Ковачки. Добре поне, че се разделиха.

РЗС – Яне Янев е симпатичен толкова, колкото е и смешен.

БНД – някаква сива зона е тази партия. Не разбирам нейното съществуване.

...А къде са хората в тази пиеса. За тях остава да броят стотинките си, за да си купят хляб, да „благославят”, че трябва с пенсии в размер на 100 лева да живеят 30 дни. Да се „изкефят” на „страхотното” образование, което са получили. Да бъдат „доволни” от здравноосигурителната си система, при която без да оставиш 50 лева в болницата или аптеката трудно би се излекувал. Да „цъкат” за „прекрасните” родни пътища и магистрали. Да се вайкат за европейските субсидии, които така и не получиха. Да „вярват”, че у нас само 40 човека са имали доход над 1 милион според данъчните им декларации (убеден съм, че са поне десет пъти повече). Това е борбата на хората – да продължават да се борят да повярват в каква тинеста реалност живеят.

И въпреки това трябва да гласуваме. Защото наказателен вот не е онзи, при който гласуват около 40 % от населението. Наказателен вот е този, при който има 100 % избирателна активност. И от всички бюлетини 60 % са празни. Това е наистина наказателен вот. Негласуването е мълчание, гласуването – заявена позиция. Защото битки всякакви предлага политиката, но каква остава за хората...

 

 

P.S. С интерес гледам „Големият избор” по БНТ 1. И когато гледах т.нар. Голямо жури в лицето на Сергей Станишев, Бойко Борисов, Стефан Данаилов, Иван Костов ми стана смешно. По време на решаването на казусите на лицето на генерал Бойко Борисов се беше изписало изражение, по което се четеше : „Абе деца?!”

 




Гласувай:
0



1. fire - Забравил си да изкажеш мнение за Атака.
07.05.2009 13:21
Ще бъде интересно да узнаем и него.
цитирай
2. stir - вот
08.05.2009 03:07
Като гласуваш с празна бюлетина, все едно не си гласувал. Невалиден глас.
цитирай
3. stir - СК
08.05.2009 03:10
Аз ше гласувам за Синята коалиция или поне за хората, които са вътре сега, защото друга алтернатива няма. Това е ясно - ти си казал, че няма алтернатива. Защо СК е ок? Първо, няма нищо разцепено в нея. Гледай булевард "България" по retv.bg от днес, с коментарите на Димитър Аврамов. Той не беше много адекватен като политолог, но каза това, което е очевидно - десницата е силна и обединена в момента.

Толкова яд съм събрал, че няма друга алтернатива. Няма да понеса още гаври на БСП и ДПС. Б.Б. - не съм го чул изобщо да се изкаже за мръсотиите в изборната система и шантажите в СДС. Ако той не отрича това, кой може да гарантира, че няма да направи същото?

Атака дефакто дадоха мнозинство на БСП и ДПС като излязоха от парламент. Как може да им се вярва? Чували ли сте речи на Волен - расизъм, приканвания за потъпкване на човешки права. Как да гласувам за партия, която е против принципите на демокрацията?

Синята коалиция е единствената възможност.
цитирай
4. boristodorov56 - Стоянчо - по-добре си учи уроците
10.05.2009 19:15
Политическото мислене ти е на нивото на дълбока провинция, какъв то е Смолян.
И по-малко гледай държавната телевизия - вижда се, че зле ти се отразява.
Можеш да приемеш коментара ми като заяждане, но и като приятелски съвет.
Знам, че тона ми няма да ти хареса и нарочно го направих - такъв малко остро-ироничен, за да подскажа нещо.

Тук в този блоК ще научаваш повече за политиката в нашенско `и измерение - сверявай си мерника. Тук редактори и цензори няма и истината е по-достъпна от другите електронни медии.
цитирай
5. stoqncho - Браво на не дълбоката провинция
14.05.2009 16:52
Евала, Тодоров. Спазвай добрия тон! И аз не се заяждам, ама "БЛОК"? Пише се с "Г". Така че и ти по-добре си научи уроците.
цитирай
6. boristodorov56 - до - 5. stoqncho -
14.05.2009 17:49
Ти все пак се обиди, за което аз се извинявам!
За блока си прав - абсолютно, но грешките са ментални и технически.
Почвам граматиката - пунктоация, правопис и т.н.
Добрият тон, прав си - се отнася до личните обиди, а
това не съм целял. Аз съм много по-язвителен, отколкото изглежда на пръв прочит.
цитирай
7. stoqncho - Всичко е ок, но...
19.05.2009 15:17
Няма проблем, аз приемам критики, но когато са в стил "ти си див селянин" побеснявам. Не си мислете, че Смолян е българската Амазонка, напротив. Все пак имаме достъп и до блогове, вестници, телевизия, което ни дава възможност също да анализираме информацията. Да, не възприемате празната бюлетина, но когато няма друга алтернатива, тогава? А за Атака - тази формация бе създадена с цел БСП да не получи пълно мнозинство през 2005. Факт е, че Атака откраднаха 6% от БСП. По тази причина лично аз допускам, че Атака е продукт на ДПС. Двете партии са взaимно свързани. Атака печели от съществуването на ДПС, колкото и ДПС от атакисткото говорене - все пак то мобилизира избирателите на Доган. Турците си казват "ах, удрят по нашите" и резултата е ясен...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stoqncho
Категория: Политика
Прочетен: 113099
Постинги: 28
Коментари: 135
Гласове: 379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031