Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2008 14:05 - Държавни (политически) попадения
Автор: stoqncho Категория: Политика   
Прочетен: 921 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.06.2008 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди известно време имаше медиен шум около създаването на изцяло държавно дружество „Голф развитие ЕООД”, което да се занимава с проектиране, изграждане, експлоатация и управление на голф игрища. Доста медии се занимаваха с това мероприятие на държавните институции. Изобщо от цялата история миришеше, не – вонеше на едно нещо. Добре знаем, че господин Красимир Гергов е най-големия инвеститор в голф съоръжения у нас, т.е. той си гарантира официално интересите с тези държавни гаранции. Но това е ясно, медиите го оповестиха. Аз искам само да върна лентата към едно събитие. В началото на октомври 2007г. се проведе конференция Lux Only. По време на обяда през първия ден на конференцията едночасова презентация имаше именно господин Гергов. В тази си презентация той разви тезата, която развиха и нашите управници – голф игрищата са алтернатива на презастрояването и високото строителство в черноморските и в планинските курорти. Чисто, кратко и ясно извода е, че е адски грозно и очевидно какво се прави. Г-н Гергов е галеника на някои хора. Добре тогава, защо примерно държавата не помага с някакви довършителни работи при газификацията на много градове в страната, която „Овъргаз” извършва. Защо на Цветелина Бориславова не се помага при нейните инвестиции? Защо на всеки един от нас не се помага за нашите интереси? А да, защото това е България, да. И само в завършек да кажа, че г-н Георги Гергов все още не е извършил онези инвестиции, които обеща и заради което държавата му отстъпи контрола над пловдивския панаир. Инвестициите трябваше да бъдат направени до март 2007г. ,но нито и стотинка инвестиция няма от тогава насам.




Гласувай:
0



1. анонимен - Важни въпроси
26.02.2008 08:53
БРАВО !
Въпросите които поставяте са наистина важни! Радва ме, че човек на Вашата възраст вижда тези неща !
Важно е за какво държавата ще харчи своите пари ! Трябва ли държавата да проектира и строи голф игрища, пътища, магазини ? Мисля че не е това функция на държавата, нито пък че трябва да имаме строителни фирми, които трябва да бъдат толкова специализирани !
Важно е и друго! Как ще се разпределят парите отпуснати от държавата! Ще бъдат ли спазени принципите на ефективност, публичност и прозрачност !
Казваш да помогне напр. за газифицирането, ето същия пример и в този бранш В Правец държавата дава над 150 хил. лв. за газификация, като оценката на тези пари е сведена до 70 хил. и в крайна сметка общинската собственост е сведена до 34 %. Т.е. държавата ПОДАРЯВА на конкр. хора
директно не просто бизнес, а инфрастуктура на цели градове.
Винаги си спомням една сентенция !
ВСЯКО КУЦО МАГАРЕ ВЪРЗАНО НА ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА СЛЕД ВРЕМЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЪРВОКЛАСЕН ИКОНОМИЧЕСКИ АТ.

Боико.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stoqncho
Категория: Политика
Прочетен: 113802
Постинги: 28
Коментари: 135
Гласове: 379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930